Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Broderie d’Art gegeven door Marjolein van der Heide

17 oktober - 10:00 - 16:30

Eendaagse workshop waarin je kan kennismaken met de Haute Couture borduurtechniek.

Leer de basistechniek van het borduren met een zo genaamd “Lunévillenaald” en ervaar hoe je prachtige 3d effecten kan bereiken met kralen en pailletten.

Voor wie?
Voor iedereen die een passie heeft voor ambachtelijk verfijnd handwerk met prachtige materialen zoals kralen, pailletten, swarovski en zijde organza. Laat je inspireren door de mooie materialen, nieuwe technieken en mogelijkheden! De workshop bied je de gelegenheid om kennis te maken met enkele Broderie d’Art technieken. Je leert de basissteken met een zo genaamd Lunévillenaald (ook wel tamboureernaald genoemd) en je leert kralen en pailletten verwerken met een kralennaald.

workshop Marjolein van der Heide - Broderie d'Art 797kb

We starten deze workshop met het oefenen van de basissteken met de Lunévillenaald. Dit gebeurt op zijde organza stof wat al is opgespannen in een rechthoekig borduurraam.
Als je deze steken onder de knie hebt kan je steken maken waarbij kralen en pailletten op de stof worden bevestigd. Dat is een geweldige ervaring omdat je werkt aan de onderkant van de stof en je het resultaat niet gelijk kan zien!

In de middag kan je een klein ontwerp uitwerken waarin je werkt met de Lunévillenaald en met een kralennaald. De kralennaald wordt gebruikt om prachtige 3d effecten te bereiken met kralen en pailletten van verschillend formaat. Door afwisselend glans en mat materiaal te gebruiken ontstaan er steeds nieuwe mogelijkheden en effecten!

Na deze dag heb je kunnen kennismaken met de Lunévillenaald en met een kralennaald. Met de kralennaald kan je hierna thuis met genoeg inspiratie aan de slag om bijvoorbeeld een eigen kledingstuk te versieren. Om de mogelijkheden van borduren met de Lunévillenaald verder te ontdekken is meer oefening en instructie nodig. Tijdens deze dag kan je ervaren of de techniek je ligt en of je je daarin verder wilt gaan bekwamen.Lesdag

Een ruime naai- of borduurervaring is niet nodig. Enige ervaring met naald en draad is wel gewenst.

Benodigdheden:
Voor de workshop kan je een rechthoekig borduurraam van Marjolein gebruiken. Zij zorgt ook voor de materialen en een gereedschapset.  Neem zelf een vingerhoed, schaar, potlood, liniaal en eventueel een leesbril mee.

Aanmelden via:

https://marjoleinvanderheide-broderiedart.nl/workshop-broderie-dart/

Kostprijs Workshop:

Kosten p.p.: € 140,-  (inclusief BTW, materialen, gereedschappen en gebruik van een borduurraam)

Gegevens

Datum:
17 oktober
Tijd:
10:00 - 16:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
https://marjoleinvanderheide-broderiedart.nl/workshop-broderie-dart/

Organisator

Natascha Kralen
Telefoon:
0031773512543
E-mail:
info@nataschakralen.nl
Site:
www.nataschakralen.nl

Locatie

Natascha Kralen
Emmastraat, 59
Venlo, 5912 CR Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0773512543
Site:
www.nataschakralen.nl

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0

Start typing and press Enter to search